Usein kysyttyä

  • Mikä on pakohuone?

Pakohuonepeli on fyysinen huone, jossa teidät suljetaan huoneeseen ryhmässä. Teidän pitää päättelykyvyn ja yhteistyön päästä tunnissa ulos huoneesta. Escape Luumäen tarkoitus on saada ihmiset kiinnostumaan paikallishistoriasta.


  • Mikä on Escape Luumäki?

Luumäkeläinen 4H-yritys Escape Luumäki on kahden liiketoiminnan opiskelijan Rasmus Aholan ja Jannika Toikan kehittelemä pakohuone. Luumäen oma pakohuone Escape Luumäki tarjoaa teille loistavaa ajanvietettä pakohuoneen parissa, opitte samalla paikallishistoriaa.

Suunnittelemme myös pakohuonepelejä muille yrityksille. Meille on kertynyt kokemusta kymmenen pakohuoneen suunnittelusta. Vuoden alussa valmistuneessa pelissä tutkitaan kesäkuussa 1926 tapahtunutta Taavetin pankkiryöstöä. "Olitte pankissa ryöstön aikana ja yksi virhe johti ongelmiin, teillä on tunti aikaa paeta"

Olemme saaneet kokemusta pakopelien teosta Perinteistä-Peleiksi hankkeesta, loppujen lopuksi kokemusta on kertynyt yhteensä yli seitsemän pakohuoneen suunnittelusta. 


  • Minkä ikäinen saa tulla?

Suosittelemme että alle 16 vuotiaalla olisi huoltaja mukana, peli voi olla vaikea ja tämän hetkinen pelimme on kauhuteemainen. 


  • En minä osaa!

Ei se haittaa. Henkilökunta antaa vihjeitä myöskin pelin aikana ja kertoo pelin alussa kaiken tarvittavan. Kaikki mahdolliset löydöt, ideat ja ajatukset kannattaa kertoa ääneen. Se oma tai jonkun toisen ääneen sanottu idea voi poikia tehtävään oikean ratkaisun. Pelin aikainen kommunikointi on tärkeää!


  • Miten voin valmistautua pakopelin pelaamiseen?

Tärkeintä on avoin mieli ja tiimityöskentelytaitojen käyttö. Pelaajien ei yleensä tarvitse valmistella erityisesti ennen peliä.


  • Minkä tyyppisiä pulmia pakopeleissä yleensä ratkaistaan? 

Pakopelit voivat sisältää monenlaisia pulmia, kuten lukkojen avaamista, koodien selvittämistä, vihjeiden yhdistämistä, salaisuuksien löytämistä ja fyysisiä tehtäviä. 


  • Muista tämä!

Tutki, käännä ja katso ympärillesi, Tarkistakaa aina toistenne jäljet, oli sitten kyseessä auki saatu laatikko, löydetty vihje tai lukko joka ei auennutkaan keksimällänne koodilla. Laatikkoon on saattanut jäädä jotain, kaveri ei ehkä huomannut vihjeestä sitä tärkeintä yksityiskohtaa ja joskus lukon ja käyttäjän välillä voi olla yhteensopivuusongelmia.

Arvostakaa sitä, että olette jokainen yksilöitä ja tapanne havainnoida ympäristöänne on omanlaisenne.